SOL·LICITUD D’AUTORITZACIÓ DE VENDA

Home » BLOG » Protecció de la persona » SOL·LICITUD D’AUTORITZACIÓ DE VENDA

(part 4 Mesures Judicials de Suport)

La setmana passada parlàvem sobre l’acceptació del càrrec per part de l’assistent i la redacció de l’inventari. Avui farem referència a la sol·licitud d’autorització de venda dels béns de l’assistit.

No poques vegades l’assistit no disposa de liquiditat suficient per al seu propi suport. I és que quan cal l’ingrés a una residència especialitzada ens trobem que el cost de la residència és molt superior a les pensions que pugui percebre.

En aquest moment, l’assistent es veu obligat a vendre alguns dels seus béns. Però hem de recordar que no els pot vendre sense més sinó que cal la sol·licitud d’autorització de venda al Jutjat que el va nomenar.

Es tracta d’una mesura més de protecció a favor de l’assistit, que n’impedeix que el patrimoni es pugui liquidar sense supervisió.

Es tracta una vegada més d’una demanda de jurisdicció voluntària on haurem d’acreditar quina és la situació econòmica actual de l’assistit que ens porta a la sol·licitud d’autorització de venda.

Així, caldrà acreditar quins són els ingressos, amb certificat de pensions i posicions bancàries. A més, haurem d’acreditar les despeses. Bàsicament les factures de la residència.

Si es tracta d’un assistit que encara resideix al seu domicili amb cures 24 hores, es pot donar el cas de no assolir per cobrir les despeses de manteniment del seu patrimoni i que s’hagi de vendre, per exemple, una segona residència. Aquí haurem d’acreditar les seves despeses del dia a dia.

Cal referenciar també quin és el bé per al qual es realitza la sol·licitud d’autorització de venda així com aportar-ne una taxació o una valoració econòmica.

Amb aquestes dades serà el Jutjat qui valorarà la necessitat i/o idoneïtat de la venda per autoritzar-la o denegar-la. No cal dir que una vegada materialitzada la venda aquesta s’ha de comunicar al Jutjat.

Ara ja coneixes els passos necessaris per vendre els béns de l’assistit per a la seva pròpia manutenció. No obstant, si necessites més informació, no dubtis a contactar amb mi.

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari