FAMÍLIA I MASCOTA

Home » BLOG » Família » FAMÍLIA I MASCOTA

En aquests moments els termes família i mascota van agafats de la mà.

Cada cop són més les persones que decideixen incloure una mascota com un membre més de la família. De fet, les xifres indiquen que a Espanya hi ha més llars amb mascotes que amb fills. Apuntant que en més del 50% de les llars espanyoles hi ha una mascota, sent el gos l’animal domèstic elegit per al voltant d’un 33%.

Moltes vegades, quan es forma una nova parella, un o tots dos incorporen les seves mascotes a l’equació. Altres vegades, és en constituir la parella quan decideixen ampliar la família incorporant una mascota. I d’altres, quan arriben els nens, és quan decideixen que una mascota pot ser part de l’educació dels més petits.

Sigui com sigui, família i mascota estan molt lligades actualment. Però, què passa després de la ruptura sentimental?

Fins fa poc temps, família i mascota no mantenien una vinculació directa en seu procedimental. I és que els animals encara eren considerats mers objectes a gran part del país. Si bé a Catalunya els animals ja no eren considerats coses, amb el Codi civil comú no teníem res a fer.

Tot i això, les últimes reformes han unificat criteris quant a la consideració dels animals de companyia com a éssers vius dotats de sensibilitat, gairebé equiparant família i mascota. Cosa que al final és un reflex de la nostra societat ja que la majoria dels que tenim animals a casa els considerem un més de la família.

Actualment la titularitat del xip no té perquè determinar de qui és l’animal ni amb qui ha de romandre després de la ruptura.

De fet, cada vegada són més les parelles que, un cop es produeix la ruptura sentimental, demanen incloure les seves mascotes en el Conveni de separació, divorci o ruptura de parella estable.

Fins i tot alguns sol·liciten un Conveni que reguli exclusivament la tinença dels animals.

I el més important, fins i tot abans que es produeixi la ruptura podem preveure que passarà amb ells si finalment la relació sentimental no avança.

Si per a nosaltres família i mascota van agafats de la mà, és a la nostra mà dotar-los de la màxima protecció possible. Si vols regular la tinença de la teva mascota abans o després d’una ruptura i no saps per on començar, no dubtis a contactar amb mi.

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari