CONSUMIDOR I ADVOCACIA

Home » BLOG » Sense categoria » CONSUMIDOR I ADVOCACIA

Cada cop és més la informació respecte dels drets dels consumidors que rebem a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials. No es parla, però, dels conflictes que poden existir entre consumidor i advocacia i de com solucionar-los.

Amb motiu del Dia Mundial dels Drets del Consumidor (15/03), us vull facilitar informació valuosa i que sempre incloc a les meves fulles d’encàrrec.

Aquest dia es pretén promoure la difusió dels drets fonamentals que assisteixen als consumidors de tot el món, exigint-ne la protecció i el respecte davant els abusos dels mercats.

Per això les meves fulles d’encàrrec sempre inclouen la clàusula següent:

  • 7. RECLAMACIONS. COMPROMÍS DE MEDIACIÓ, CLÀUSULA ARBITRAL i SERVICONSUM
  • L’ADVOCAT disposa de fulls oficials de queixa/reclamació/denúncia facilitats per l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya a disposició del CLIENT, el qual pot obtenir més informació al Telèfon d’Atenció Ciutadana 012 o 902.400.012 (si es trucada fora de Catalunya) o al web www.consum.cat.
  • Per a la solució de qualsevol controvèrsia derivada de la interpretació o aplicació d’aquesta fulla d’encàrrec professional, les parts mostren la voluntat d’intentar la mediació i la resolució de les seves discrepàncies a través del CEMICAB (Centre de Mediació de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona), i si no, se sotmeten a l’arbitratge institucional del Tribunal Arbitral de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (TACAB), al qual se li encomana la designació d’àrbitre o àrbitres i l’administració de l’arbitratge, d’acord amb el Reglament del TACAB vigent.
  • S’informa al CLIENT que l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona compta amb un servei anomenat SERVICONSUM, al qual es podrà adreçar en qualsevol moment per ser informat sobre els seus drets com a consumidor dels serveis jurídics contractats.
  • A aquests efectes, s’informa al CLIENT que l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona té la seu al C/ Mallorca 283 de 08037-Barcelona, ​​tel. 93.496.18.80 i web www.icab.cat.

Per què és important aquesta informació? Perquè els Advocats prestem serveis i en la prestació de serveis també hi ha drets i obligacions per a les parts.

I si una de les dues no compleix i es produeix un conflicte entre consumidor i Advocacia, podem acudir a l’ICAB. I és que l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona disposa de mecanismes a disposició del ciutadà per ajudar a resoldre aquest conflicte.

Com a Client tens dret a conèixer els teus drets, cosa que pots fer mitjançant SERVICONSUM.

I si després de consultar-los consideres que s’han vulnerat els teus drets, pots presentar una reclamació davant d’aquest mateix organisme. O un full de reclamació reglat que hem de facilitar els mateixos advocats.

Fins i tot pots sotmetre la controvèrsia a mediació a través del CEMICAB.

Perquè és important conèixer els drets a la relació consumidor i Advocacia, si tens dubtes, consulta amb l’ICAB.

ICAB Reclamacions / Drets dels usuaris dels serveis dels advocats i advocades.

ICAB Reclamacions

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari