SOBRE L’EATAF

Home » BLOG » Sense categoria » SOBRE L’EATAF

Informació sobre l’EATAF (Equip d’Assessorament Tècnic a l’Àmbit de Família), facilitada per la Generalitat de Catalunya. Accés directe a la web aquí.

L’EATAF dona resposta a les peticions judicials que li fan els jutjats i els tribunals en l’àmbit del dret de família. L’objectiu és facilitar-los elements per a la seva presa de decisions.

L’EATAF treballa pels Jutjats de Primera Instància de Família, Primera Instància i Instrucció, Violència sobre la Dona (VIDO) i Audiències Provincials d’arreu de Catalunya, des de les seus territorials de cada demarcació provincial (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona).

Qui son?

L’EATAF és un òrgan tècnic de suport i auxili de l’Administració de Justícia que depèn orgànicament i funcional de la Secretaria per a l’Administració de Justícia del Departament de Justícia.

El seu equip tècnic està format per professionals de la psicologia i del treball social especialitzats en relacions familiars en l’àmbit judicial civil i, concretament, en l’avaluació psicològica, social i psicosocial de famílies immerses en un procediment judicial en les quals hi hagi implicats infants i/o adolescents, o fills majors d’edat legalment incapacitats.

Què fan?

L’objectiu de l’EATAF és auxiliar els òrgans judicials de l’àmbit civil de família en la seva presa de decisions, aportant-los elements psicosocials d’anàlisi i valoració, que els facilitin una visió global de la situació de les persones i del grup familiar en conflicte, sempre en benefici dels nens, les nenes i els i les adolescents (NNA).

Desenvolupa la seva tasca professional d’acord amb la competència de l’Equip, assessorant les instàncies judicials sobre la situació d’un NNA, les relacions parentofilials, l’exercici dels deures dels pares i, en general, qualsevol altra circumstància rellevant, a fi que els jutges i els magistrats ho puguin tenir en compte a l’hora d’adoptar o revisar les mesures legals més adequades a cada família particular.

L’EATAF s’organitza territorialment en quatre equips psicosocials, cadascun dels quals coneix dels assumptes del territori on està ubicat.

EATAF Barcelona – Ciutat de la Justícia – Gran Via de les Corts Catalanes, 111. Edifici C planta 5ª – 08014 Barcelona

EATAF Girona – Pl. Pompeu Fabra, 1 – 17002 Girona

EATAF Lleida – C/ Sant Martí, núm. 1 – 25004 Lleida

EATAF Tarragona – Av. Roma, 23 – 43005 Tarragona

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari