SEPARACIÓ O DIVORCI

Home » BLOG » Família » SEPARACIÓ O DIVORCI

Encara hi ha moltes persones que quan vénen al despatx em pregunten: “separació o divorci?”

Fa anys, quan el divorci estava socialment mal vist, la majoria de les parelles, sobretot en determinats ambients socials, tramitaven la separació en lloc del divorci. No es veia tan malament.

Tot i això, avui dia i ja des de fa anys, quan un Client em pregunta “separació o divorci?” sempre els dic el mateix.

Si la decisió de posar fi a la relació ha estat meditada i definitiva, l’ideal és tramitar el divorci. Només en aquells casos en què la parella vol “donar-se un temps” perquè no ho tenen clar. Però alhora volen que tot estigui en ordre, és recomanable la separació.

La diferència principal entre les dues figures és que la separació no dissol el vincle matrimonial i pot haver-hi la reconciliació de la parella. Per contra, el divorci sí que dissol el vincle i la parella s’hauria de tornar a casar si ho desitgés.

Si la parella separada finalment es reconcilia i desitja que aquesta reconciliació tingui efectes davant de tercers, ho ha de comunicar al Jutjat que va conèixer de la separació.

Finalment dir que, atès que la separació no dissol el vincle matrimonial, si una persona separada vol contreure matrimoni amb una altra persona diferent, ha de formalitzar el divorci. No podrà contraure matrimoni novament sense haver dissolt prèviament el vincle matrimonial amb la parella anterior.

Si està pensant en posar fi a la seva relació de parella, i no té clar si separació o divorci, no dubti en contactar amb mi per assessorar-lo.

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari