Per a molts és coneguda la intervenció de l’EATAF en els procediments de família, però, en què consisteix exactament?
En el procés avaluatiu de l’EATAF podem diferenciar quatre fases que serien imprescindibles:
- 1. Estudi de les actuacions judicials. En aquesta primera fase els tècnics hauran d’avaluar el context en què sol·licita la prova, elaborar les primeres hipòtesis sobre què pot estar passant i valorar el moment processal en què ens trobem (mesures prèvies, procediment principal, etc.)
- 2. Observació. En una segona fase es recolliran dades sobre les quals formular noves hipòtesis o verificar aquelles primeres.
- 3. Entrevista forense amb els progenitors. Aquesta entrevista té una durada entre 1h 30′ i 2h aproximadament. Se solen fer dues entrevistes amb cada progenitor amb una diferència temporal entre elles suficient que permeti comprovar si hi ha hagut canvis.
- 4. Exploració dels menors. Finalment, els tècnics exploraran els menors (excepte en el cas de nens massa petits) per tal d’estudiar el context familiar i avaluar-lo així com estudiar el menor.
A més d’aquestes grans fases, en alguns casos poden ser necessàries qualsevol de les intervencions següents:
- 1. Sessió dinteracció parentofilial. Es pretén avaluar les característiques de l’enllaç dels menors amb tots dos progenitors.
- 2. Test psicomètrics i proves projectives
- 3. Coordinacions i altra informació externa.
- 4. Visita domiciliària.
Si esteu immers en un procés de separació o divorci i teniu fills menors, no dubteu a contactar amb mi per assessorar-vos respecte de la intervenció de l’EATAF en els procediments de família.
COMPARTIR POST: