EXPLORACIÓ JUDICIAL I COMPAREIXENÇA

Home » BLOG » Protecció de la persona » EXPLORACIÓ JUDICIAL I COMPAREIXENÇA

(part 2 Mesures Judicials de Suport)

La setmana passada vèiem les “mesures judicials de suport per a persones amb discapacitat”, i avui seguim amb l’exploració judicial i compareixença al Jutjat. Els passos següents en el procediment judicial.

Admesa a tràmit la demanda serà el moment que el Ministeri Fiscal contesti a la mateixa. Després d’aquest pas, s’assenyalarà dia i hora per a l’exploració judicial i l’examen mèdic forense de la presumpta incapaç.

L’exploració judicial i l’examen forense es fan al Jutjat, a porta tancada, per preservar la intimitat de la presumpta incapaç.

En aquesta exploració el que pretenen Jutge i Metge Forense és corroborar allò que els informes aportats diuen. Faran una sèrie de preguntes a la presumpta incapaç per tal de valorar-ne l’estat de salut.

Redactaran un informe, del qual es traslladarà a les parts per a la seva constància i coneixement.

Posteriorment, les parts seran citades a una compareixença on seran escoltades totes les persones interessades en l’adopció de les mesures sol·licitades.

És a dir, es tornarà a sentir la presumpta incapaç i se sentirà la persona que va sol·licitar les mesures i que sol·licita ser assistent de la primera.

També s’escoltaran tots els familiars directes per tal que es manifestin respecte de les limitacions de la presumpta incapaç i de la idoneïtat o no de l’assistent.

El que es pretén amb la declaració de qui va sol·licitar les mesures i la família és l’exposició dels problemes diaris que comporten les limitacions de la presumpta incapaç. Més enllà dels tecnicismes dels informes mèdics.

Després de l’exploració judicial i compareixença es dictarà una interlocutòria que determinarà si la presumpta incapaç necessita un assistent que en complementi la capacitat i el seu abast.

Si necessites més informació, no dubtis a contactar amb mi.

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari