ELEVAR A PÚBLIC UNA COMPRAVENDA ANTIGA

Home » BLOG » Civil » ELEVAR A PÚBLIC UNA COMPRAVENDA ANTIGA

En molt poc temps m’he trobat amb dos casos pràcticament idèntics on l’opció més senzilla alhora que complexa és elevar a públic una compravenda antiga.

Posem-nos en situació. Un familiar nostre va comprar fa (molts) anys un immoble mitjançant document privat. Com que no tenia intenció d’hipotecar-lo ni vendre’l no va inscriure al Registre de la Propietat la compra.

Després de la seva mort els seus hereus es troben que la propietat no consta al seu nom al Registre i comencen els dubtes.

Aquí tenim diversos escenaris possibles:

  • 1. Que els venedors encara visquin i tinguin capacitat suficient. En aquest cas, concretarem amb ells l’elevació a públic a la Notaria que ens convingui.
  • 2. Que els venedors hagin mort però coneguem els seus hereus. Com abans, contactarem amb ells i, sempre que hagin formalitzat l’acceptació d’herència, podrem elevar a públic el nostre contracte.
  • 3. El problema és quan els venedors han mort i desconeixem qui són els seus hereus.

En aquest darrer cas, només ens quedaria l’opció d’iniciar un procediment judicial sol·licitant l’elevació a públic del contracte privat. Gràcies a l’auxili judicial podrem localitzar els hereus dels venedors originals i així poder regularitzar la situació.

De fet, el més probable és que tan aviat com rebin la demanda contactin amb nosaltres per arreglar-ho. Però, d’entrada, la demanda judicial és la via per trobar aquests hereus.

Si us trobeu en una situació semblant i no sabeu com elevar a públic una compravenda antiga no dubteu a contactar amb mi per assessorar-vos

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari