COL·LISIÓ DE DRETS I LLIBERTATS

Home » BLOG » Protecció de la persona » COL·LISIÓ DE DRETS I LLIBERTATS

Dret a l’honor, llibertat d’expressió, amenaces, coaccions, calúmnies, injúries… són termes dels que tots coneixem més o menys el seu significat. Però, què passa quan es produeix una col·lisió de drets i llibertats?

Aquests últims dies han saltat a les notícies diferents informacions sobre el suposat atac de gossos a humans, catalogant a aquests gossos com a perillosos sense més consideracions que l’opinió de qui ha donat la notícia i sense entrar a conèixer les circumstàncies personals d’aquests animals.

S’ha parlat també aquests dies sobre els gossos potencialment perillosos, fent al·lusió al fet que els propietaris potenciem la seva agressivitat, creuant als exemplars més grans de les ventrades per aconseguir gossos cada vegada més grans i agressius.

S’ha parlat també que el perfil de propietari és el d’una persona que a través del seu gos busca donar aparença d’agressivitat.

S’han donat situacions puntuals en què alguns propietaris de gossos, en sortir a passejar amb ells, per tenir el gos una aparença que a depèn qui no li agrada, han estat increpats al carrer, sent amenaçats, insultats, insultant als seus gossos, qualificant-los d’assassins.

I dic jo, en relació amb la col·lisió de drets i llibertats: la llibertat d’expressió no queda limitada pel dret a l’honor? Pot qualsevol, amenaçar, coaccionar, injuriar tot un col·lectiu per la irresponsabilitat d’alguns pocs?

¿Fins a quin punt pot algú afirmar que tot un col·lectiu format per milers de persones, de tots els colors, potència l’agressivitat dels gossos, fet que pot ser constitutiu d’un delicte, i quedar impune?

¿Fins a quin punt pot algú insultar a un altre quan passeja lliurement pel carrer amb el seu gos, per haver decidit tenir un gos i no un altre, fins al punt de obligar-lo a tornar a casa, i quedar impune?

¿Fins a quin punt poden donar-se notícies sensacionalistes que perjudiquen tot un col·lectiu de propietaris responsables quan en realitat són uns altres els que fan el mal, i quedar impunes?

¿Fins a quin punt poden donar-se notícies sensacionalistes sense contrastar la informació, creant una alarma social extrema, sense motius, i quedar impunes?

Són molts els dubtes que se’m plantegen pel que fa a la col·lisió de drets i llibertats, però sens dubte, el que no em genera cap dubte és que aquests dies tot un col·lectiu se sent assenyalat amb el dit, se sent calumniat, injuriat i amenaçat per la llibertat d’expressió d’uns pocs.

Per contactar amb mi, premi aquí.

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari