AUDIÈNCIA DE NENS, NENES I ADOLESCENTS

Home » BLOG » Família » AUDIÈNCIA DE NENS, NENES I ADOLESCENTS

L’audiència de nens, nenes i adolescents (NNA) és un dret dels menors de participar en el procés. I això és així perquè els NNA no són éssers passius.

És important recordar que en els processos de separació i divorci es resoldrà sobre el seu futur, per la qual cosa no se’ls pot privar d’intervenir-hi llevat que siguin incapaços.

Dit això, tots els nens tenen dret a ser escoltats. Una qüestió diferent serà si l’audiència la farà el jutge o l’equip psicosocial.

Podríem dir que són tres els principals objectius de l’audiència dels NNA.

En primer lloc, conèixer l’interès dels nens, nenes i adolescents. La ruptura els afectarà indubtablement, com volen que sigui la vida a partir d’aquest moment?

En segon lloc, conèixer la visió del conflicte entre els progenitors des del punt de vista dels NNA. El que és clar és que si hem arribat al punt d’escoltar el menor és perquè els progenitors no s’han posat d’acord. Com viu el menor aquestes discrepàncies?

Per últim, conèixer el conflicte subjacent des del punt de vista dels NNA. I és que moltes vegades la disputa per la guarda i custòdia té altres objectius com pugui ser l’atribució del dret d’ús de què fos habitatge o familiar o la fixació d’una pensió d’aliments.

A l’audiència dels NNA els progenitors no hi seran presents, igual que tampoc hi seran presents els Advocats. Això no obstant, si s’informarà del contingut de l’audiència per a coneixement de les parts.

El més important de l’audiència dels nens, les nenes i els adolescents és que a ells no els aporta absolutament res. Amb això que vull dir? Que, sempre que sigui possible, cal evitar que els NNA es vegin obligats a acudir al Jutjat.

Si esteu immers en un procés de separació o divorci i teniu fills menors, no dubteu a contactar amb mi per assessorar-vos respecte de l’audiència judicial dels mateixos.

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari