ABANDONAMENT

“Tot i estar penat per llei, tot i ser condemnat per gran part de la societat, tot i ser una mica inhumà, succeeix … diàriament. I NO PASSA RES. L’abandonament no és estacional, succeeix diàriament, hi ha èpoques en què es multipliquen els casos, i en canvi no les penes, no els càstigs, no les condemnes. Aproximadament uns 150.000 gossos són abandonats al nostre país cada any, xifra que segueix augmentant … diàriament. I NO PASSA RES.”

El Codi Penal, en la seva reforma de 2015, va afegir un article, el 337 bis, que semblava anava a ser el principi d’alguna cosa, però que de moment s’ha quedat en un article més.

L’article 337 bis diu textualment:

“El que abandoni a un animal dels esmentats a l’apartat 1 de l’article anterior [entre ells, les nostres mascotes] en condicions en què pugui perillar la seva vida o integritat serà castigat amb una pena de multa d’un a sis mesos. Així mateix, el jutge pot imposar la pena d’inhabilitació especial de tres mesos a un any per a l’exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per a la tinença d’animals.”

Tot i així, després d’un any i mig d’aplicació de la nova llei, els casos d’abandonament animal no només no han disminuït, sinó que segueixen en augment.

El motiu? Potser la insuficiència de les penes, la dificultat (o la manca d’interès) per trobar a qui va abandonar, potser perquè és més fàcil mirar cap a un altre costat i deixar que siguin altres els que s’ocupin d’aquests animals indefensos…

Milers podrien ser els motius, però allò que és cert és que l’abandonament animal es continua donant en aquests moments, mentre llegim aquestes línies.

Potser és el moment de remoure consciències, potser és el moment de fer una reforma integral del Dret Animal que porti a una legislació dura (que no més dura perquè l’actual està vist que no funciona …).

A continuació podreu veure el vídeo realitzat per al Projecte #stopabandonos, Projecte dut a terme per persones a les que la seva consciència se’ls va remoure un dia i de les que molts hauríem de prendre exemple.

Pot contactar amb mi prement aquí.

COMPARTIR POST:

Deixa un comentari